Firms.bg
Търси

СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООДЕИК: 175309257, гр. София, Столична

Данни от Търговски Регистър

Статус
Активен
Последна промяна
24.05.2023 г.Виж история
Фирма/Наименование
СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООД
Изписване на чужд език
Social Entrepreneurship Ltd
Дата на регистрация
2007
Регистрация по ЗДДС

BG175309257 ( Регистрация на основание чл. 96 ал. 1 от ЗДДС )

Седалище и адрес на управление
област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Възраждане, бул. Христо Ботев, №48, партер
Предмет на дейност
развитие на социалното предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социално предприятие (след регистрация), с основна дейност въздушна фотография с дрон, чрез използване на професионална техника – дронове и оборудване към тях, специализиран софтуер за постобработка на фотографския материал. предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация,) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи в социалното предприятие, чрез използване на информационни технологии. създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на социалната икономика. организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство. дружеството ще осъществява дейност като социално предприятие, след получаване на регистрация, в съответствие с чл.7, ал.1, 2 и 4 от закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, и осъществява основна дейност като социалното предприятие с развитие на социалното предприемачество съгласно предмета на дейност по т.1, чрез подобряване на достъпа до заетост и обучения за придобиване или усъвършенстване на професионалната квалификация/специфични и дигитални умения в областта на иновациите и технологиите, с цел повишаване на жизнения стандарт на лицата по чл. 7, т.4, създаване на условия за оказване на подкрепа на лицата по чл. 7, т. 4 за социално включване и самостоятелен начин на живот, участва в дейностите на социалната и солидарна икономика чрез различни форми на сътрудничество с органите на местното самоуправление, съгласно чл.13, ал1, т.3 от закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. в качеството на социално предприятие: се осъществява социална дейност, която произвежда социална добавена стойност, определена съгласно методика, издадена от министъра на труда и социалната политика; се управлява прозрачно с участие на членовете, работниците или служителите при вземане на решения по установена в учредителния договор, устава или друг устройствен документ процедура; като не по-малко от 30 на сто и не по-малко от три лица от наетите в предприятието към датата на възникването на трудовото правоотношение са лица съгласно чл.7, т.4 от закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.
Управители/Съдружници
  • марина б.
Съдружници
Едноличен собственик на капитала
марина б.
Капитал размер
5220 лв. (внесен капитал: 5220 лв.)

Резюме

Фирма СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООД (Social Entrepreneurship Ltd) с ЕИК/ПИК 175309257 е основана на 2007 с правна форма Еднолично дружество с ограничена отговорност или на кратко ЕООД. Седалището на компанията се намира на адрес област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Възраждане, бул. Христо Ботев, №48, партер, а началният внесен капитал е в размер на 5220 лева. СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЕООД е регистрана по ЗДДС с номер BG175309257 на основание Регистрация на основание чл. 96 ал. 1 от ЗДДС

История

  1. 22.10.2008 г. - Регистрация на фирма

    Име на фирма
    ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИМЧЕСКА ГРУПА
    Основана
    2007
    Предмет на дейност
    ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНТСКА И ТУРОПЕРАТОРСКА ДЕЙНОСТ, В ТОВА ЧИСЛО КУЛТУРЕН, СЕЛСКИ, БАЛНОЛЕЧЕБЕН И КОНЕН ТУРИЗЪМ, ОРГАНИЗИРАНЕ НА СПОРТНИ И ЗАБАВНИ ИГРИ; ИЗВЪРШВАНЕ НА АНАЛИЗИ И ПРОУЧВАНИЯ, КАКТО И ОБУЧЕНИЕ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ОБРАЗУВАНИЕТО, ФИНАНСОВИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ, ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТИ И УПРАВЛЕНИЕ НА КАПИТАЛИ; ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИИ, СЕМИНАРИ, КВАЛИФИКАЦИОННО, ПРОФЕСИОНАЛНО И СЛЕДДИПЛОМНО ОБУЧЕНИЕ, КАНДИДАТ-СТУДЕНТСКИ, ХУДОЖЕСТВЕНО- ТВОРЧЕСКИ И ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ; ПОСРЕДНИЧЕСТВО ПРИ НАЕМАНЕ НА РАБОТА В СТРАНАТА И ЧУЖБИНА; РЕСТОРАНТЬОРСТВО, В ТОВА ЧИСЛО ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ХРАНЕНЕ И ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ; ХОТЕЛИЕРСТВО; СДЕЛКИ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ; СТРОИТЕЛСТВО; ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА НЕДВИЖИМО И ДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО; ВНЕДРЯВАНЕ НА СИСТЕМИ ЗА БЕЗНАЛИЧНИ ЕЛЕКТРОННИ РАЗПЛАЩАНИЯ; ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ И ХОСТИНГ; КОНСУЛТАНТСКИ И ИНФОРМАЦИОННИ УСЛУГИ; РЕКЛАМНА И ИЗДАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ, РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ПЕЧАТНИ МАТЕРИАЛИ И УЧЕБНА ЛИТЕРАТУРА; СЪЗДАВАНЕ НА СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ ЗА ДЕЦА И СТАРИ ХОРА, И ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ; СЪЗДАВАНЕ НА МОДНИ, БРАЧНИ И ИМПРЕСАРСКИ АГЕНЦИИ; ТЪРГОВИЯ С ПРЕДМЕТИ НА ИЗКУСТВОТО, СУВЕНИРИ И ЮВЕЛИРНИ ИЗДЕЛИЯ; ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВСКИ С ВСИЧКИ ВИДОВЕ ЕЛЕКТРОНИ ПРОДУКТИ И МУЛТИМЕДИЙНА ТЪРГОВИЯ; ИНСТАЛАЦИЯ, ЕКСПЛОАТАЦИЯ, РЕАЛИЗАЦИЯ И ОБСЛУЖВАНЕ НА ИНТЕРНЕТ, МОБИЛНИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ (ПРОВАЙДЕРСКИ УСЛУГИ) И ТЕХНОЛОГИЧНО ОБОРУДВАНЕ; ТЪРГОВИЯ С АВТОМОБИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА; РЕМОНТ И ОБСЛУЖВАНЕ НА ЛЕКИ И ТЕЖКОТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ И СЕЛСКОСТОПАНСКА ТЕХНИКА; ТЪРГОВИЯ С МЕДИЦИНСКО ОБУРУДВАНЕ С ПРЕДМЕТИ С МЕДИЦИНСКО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ; ТЪРГОВСКО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО И ПОСРЕДНИЧЕСТВО; ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА ЧУЖДИ КОМПАНИИ, ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ПРОФЕСИОНАЛНИ КОЛЕЖИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КАКТО И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ, КОЯТО НЕ Е ЗАБРАНЕНА ОТ ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО.
    Управители
    борислав б.
    Капитал
    5220
    Внесен капитал
    5220
    Изписване на чужд език
    FIRST EAST-EUROPEAN ECONOMIC GROUP
    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Кремиковци, ул. 8, №40
    Съдружници
  2. 20.01.2009 г.

    Име на фирма
    ПЪРВА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ИКОНОМИЧЕСКА ГРУПА
  3. 28.07.2009 г.

    Съдружници
    ирина к.
  4. 9.01.2015 г.

    Едноличен собственик на капитала
  5. 6.12.2016 г.

    Име на фирма
    СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО
    Изписване на чужд език
    Social Entrepreneurship Ltd
    Предмет на дейност
    Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия. Предлагане на иновативни социални услуги(след регистрация, съгласно българското законодателство) за деца, младежи, възрастни и лица в неравностойно социално положение, маргализирани социални групи, семейства в риск, безработни или неактивни лица. Предлагане на услуги за превенция на деца, младежи и възрастни.Организиране и провеждане на специализирани обучения, професионални обучения за придобиване на професионална квалификация, създаване на нови работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Организиране на спортни игри и турнири, извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество. Трудово посредничество при наемане на работа и създаване на агенция за временна заетост за отдаване на персонал под наем(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предоставяне на консултантски и информационни услуги, рекламна и издателска дейност, разпространение на печатни изделия и учебна литература. Търговия, въвеждане в експлоатация и отдаване под наем на автомобили, електромобили и пътнически електробусове, създаване на мобилни лаборатории в електробусове за лица в неравностойно положение, търговия с медицинско оборудване и технологии, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.
    Седалище и адрес на управление
    област София, община Пирдоп, гр. Пирдоп, ул.Славци, №21
  6. 5.12.2019 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Триадица, пл. Македония, №1, етаж 15, апартамент офис 13
  7. 9.06.2020 г.

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96 ал. 1 от ЗДДС - ДДС номер: BG175309257
  8. 10.06.2020 г.

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96, ал. 1 от ЗДДС - ДДС номер: BG175309257
  9. 22.01.2021 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Триадица, бул. Христо Ботев, №48, етаж партер
    Предмет на дейност
    Развитие на предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социални предприятия в различни направления на икономиката(след регистрация, съгласно българското законодателство). Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация, съгласно българското законодателство) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи чрез използване на иновативни информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на образованието. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство.
  10. 4.08.2021 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Възраждане, бул. Христо Ботев, №48, партер
    Предмет на дейност
    Развитие на социалното предприемачество и осъществяване на стопанска дейност, чрез създаване на социално предприятие (след регистрация), с основна дейност Въздушна фотография с дрон, чрез използване на професионална техника – дронове и оборудване към тях, специализиран софтуер за постобработка на фотографския материал. Предлагане на иновативни социални услуги (след регистрация,) за лица в неравностойно социално положение - хора с увреждания, младежи в риск, безработни или неактивни младежи и възрастни. Организиране и провеждане на дигитални и специализирани обучения за лицата от уязвимите социални групи в социалното предприятие, чрез използване на информационни технологии. Създаване на нови устойчиви работни места, включително и чрез субсидирана заетост по национални и европейски програми. Извършване на анализи и проучвания, както и обучение по въпросите на социалната икономика. Организиране и провеждане на обучения, конференции, семинари по въпросите на социалното предприемачество, както и всяка друга дейност, която не е забранена от действащото законодателство. Дружеството ще осъществява дейност като Социално предприятие, след получаване на регистрация, в съответствие с чл.7, ал.1, 2 и 4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, и осъществява основна дейност като социалното предприятие с развитие на социалното предприемачество съгласно предмета на дейност по т.1, чрез подобряване на достъпа до заетост и обучения за придобиване или усъвършенстване на професионалната квалификация/специфични и дигитални умения в областта на иновациите и технологиите, с цел повишаване на жизнения стандарт на лицата по чл. 7, т.4, създаване на условия за оказване на подкрепа на лицата по чл. 7, т. 4 за социално включване и самостоятелен начин на живот, участва в дейностите на социалната и солидарна икономика чрез различни форми на сътрудничество с органите на местното самоуправление, съгласно чл.13, ал1, т.3 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. В качеството на Социално предприятие: се осъществява социална дейност, която произвежда социална добавена стойност, определена съгласно методика, издадена от министъра на труда и социалната политика; се управлява прозрачно с участие на членовете, работниците или служителите при вземане на решения по установена в учредителния договор, устава или друг устройствен документ процедура; като не по-малко от 30 на сто и не по-малко от три лица от наетите в предприятието към датата на възникването на трудовото правоотношение са лица съгласно чл.7, т.4 от Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.
  11. 24.05.2023 г.

    Управители
    Едноличен собственик на капитала

Свързани Фирми

ЕИКИмеПричина
175089131СОЦИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ И РЕСУРСИ ЕООД

гр. София, Столична

борислав б.

Управители, Едноличен собственик на капитала

Виж още
200351745КЕСТЕН ФАМИЛИ РЕЗОРТ ООД

с. Кестен, Девин

борислав б.

Съдружници, Съдружници, Управители, Съдружници, Едноличен собственик на капитала

лисица м.

Съдружници

Виж още
200553476КЕСТЕН МАУНТИН ХАУС ООД

с. Кестен, Девин

борислав б.

Съдружници

Виж още
201346808НАЦИОНАЛНА ОНЛАЙН АКАДЕМИЯ ЕООД

гр. София, Столична

борислав б.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
201346968МАРИНА ТРЕЙНИНГ КОНСУЛТ ООД

гр. София, Столична

борислав б.

Съдружници, Едноличен собственик на капитала

лисица м.

Едноличен собственик на капитала, Едноличен собственик на капитала

Виж още
202178352АГЕНЦИЯ ЗА ЗАЕТОСТ И КВАЛИФИКАЦИЯ ООД

гр. Девин, Девин

борислав б.

Съдружници, Едноличен собственик на капитала, Едноличен собственик на капитала

лисица м.

Съдружници, Съдружници

Виж още
202178530ХЮМАН ЕНЕРДЖИ ЕНД РЕСОУРСЕС ООД

гр. София, Столична

борислав б.

Съдружници

лисица м.

Съдружници

Виж още
202178854ХАУС МЕНИДЖМЪНТ ЕНД СЪРВИС ООД

гр. София, Столична

борислав б.

Съдружници, Едноличен собственик на капитала

лисица м.

Съдружници

Виж още
202179276АКАДЕМИЯ ЗА ПРЕДПРИЕМАЧИ ООД

гр. София, Столична

борислав б.

Съдружници, Едноличен собственик на капитала, Едноличен собственик на капитала

лисица м.

Съдружници, Съдружници

марина б.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
202946970СОЦИАЛ ТРАВЕЛ ЕООД

гр. София, Столична

борислав б.

Управители

лисица м.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
Firms.bg
© 2024 Firms.BG - Данните използвани в сайта са взети от портала за отворени данни на Република България - egov.bg

Последна актуализация на данните: май 2024 г.