Firms.bg
Търси

БОРИКА АДЕИК: 201230426, гр. София, Столична

Данни от Търговски Регистър

Статус
Активен
Последна промяна
16.11.2023 г.Виж история
Фирма/Наименование
БОРИКА АД
Изписване на чужд език
BORICA AD
Дата на регистрация
12.7.2010
Регистрация по ЗДДС

BG201230426 ( Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС )

Седалище и адрес на управление
област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Красно село, бул. Цар Борис III, №41
Предмет на дейност
1.проектиране, стандартизиране, изграждане и опериране на платежни системи за обслужване на платежни операции в лева, евро и платежни операции, инициирани с платежни инструменти, свързани с карти; 2.проектиране, стандартизиране изграждане и опериране на авторизационни системи за картови разплащания; 3.обслужване на издаването и приемането на платежни инструменти, свързани с карта и авторизация на платежни операции; 4.осигуряване на достижимост между доставчици на платежни услуги със собствени авторизационни центрове и свързаните с това услуги, както и осигуряване на авторизация от издателя; 5.изграждане, обслужване и предоставяне на технологична инфраструктура за извършване на платежни операции, ит и инженерингови услуги; 6.извършване на платежни услуги по: 6.1 приемане на плащания с платежни инструменти; 6.2 услуги по иницииране на плащане; 6.3 услуги по предоставяне на информация за сметка; 7.развитие и опериране на национална платежна картова схема; 8.проектиране, стандартизация, изграждане и опериране на оперативна свързаност с местни и международни авторизационни центрове, картови оператори и оператори на платежни системи; 9.предоставяне на допълнителни услуги, свързани с платежни инструменти, свързани с карти като персонализиране, активиране, печат и промени на пин и др.; 10.поддържане на система за следене и управление на риска при изпълнение на платежни операции с платежни инструменти, свързани с карта, и предоставяне на информация за злоупотреби; 11.следене и информиране на доставчиците на платежни услуги за състоянието на техните терминални устройства и паричната наличност в тях и предоставяне на информация за извършваните операции с техни карти и на техни устройства; 12.изпитване и одобряване на технически и програмни средства за осигуряване на оперативна съвместимост на оборудването и необходимото ниво на защита срещу неоторизиран достъп; 13.изграждане и опериране на техническа и технологична инфраструктура за обслужване на плащания с платежни инструменти, свързани с карти; 14.разработване, поддържане и опериране на информационни системи и услуги; 15.разработване и поддръжка на софтуерни продукти и услуги; 16.изграждане и доставка на удостоверителни услуги; 17.сертифициране и инженерингови услуги, свързани с монтаж, поддръжка и сервиз на атм и пос устройства и друга ит инфраструктура; 18.обучение на потребители за обслужване и авторизация, и плащания чрез платежни инструменти, свързани с карти и други платежни инструменти; 19.разработване, поддържане и опериране на „система за електронни бюджетни разплащания“ (себра); 20.предоставяне на услуги като swifт сервизно бюро за осъществяване на връзка към мрежата на swifт, както и други услуги, свързани със swifт; 21.търговска и консултантска дейност; 22.други дейности, незабранени от закона, след получаване на изискуемите лицензи и разрешения, ако това е необходимо.
Представители
  • мирослав в.
Съвет на директорите
Капитал размер
15958410 лв. (внесен капитал: 15958410 лв.)

Резюме

Фирма БОРИКА АД (BORICA AD) с ЕИК/ПИК 201230426 е основана на 12.7.2010 с правна форма Акционерно дружество или на кратко АД. Седалището на компанията се намира на адрес област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Красно село, бул. Цар Борис III, №41, а началният внесен капитал е в размер на 15958410 лева. БОРИКА АД е регистрана по ЗДДС с номер BG201230426 на основание Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС

История

  1. 11.08.2010 г. - Регистрация на фирма

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС - ДДС номер: BG201230426
  2. 12.08.2010 г.

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС - ДДС номер: BG201230426
  3. 12.08.2010 г.

    Внесен капитал
    10638940
    Име на фирма
    БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ
    Основана
    12.7.2010
    Изписване на чужд език
    BORICA - BANKSERVICE AD
    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Младост, бул. Цариградско шосе, №117
    Адрес за кореспонденция с НАП
    област София (столица), община Столична, гр. София, бул. Цар Борис ІІІ, №41
    Предмет на дейност
    1. Проектиране, стандартизиране, изграждане и опериране на платежни системи за обслужване на платежни операции в лева, евро и платежни операции, инициирани с банкови карти; 2. Проектиране, стандартизиране изграждане и опериране на авторизационни системи за картови разплащания; 3. Изпълнение на междубанкови налични парични преводи; 4. Проектиране, стандартизация, изграждане и опериране на оперативна свързаност с местни и международни авторизационни центрове, картови оператори и оператори на платежни системи; 5. Предоставяне на допълнителни услуги свързани с банкови карти като персонализиране, активиране, печат и промени на ПИН и др.; 6. Изпитване и одобряване на технически и програмни средства за осигуряване на оперативна съвместимост на оборудването и необходимото ниво на защита срещу неоторизиран достъп; 7. Изграждане и опериране на техническа и технологична инфраструктура за обслужване на плащания с банкови карти; 8. Разработване, поддържане и опериране на информационни системи и услуги; 9. Разработване и поддръжка на софтуерни продукти и услуги; 10. Изграждане и доставка на удостоверителни услуги; 11. Инженерингови услуги, свързани с монтаж, поддръжка и сервиз на АТМ и ПОС устройства и друга ИТ инфраструктура; 12. Обучение на потребители за обслужване и авторизация и плащания чрез банкови карти и други платежни инструменти; 13. Търговска и консултантска дейност; 14. Други дейности, незабранени от закона, след получаване на изискуемите лицензи и разрешения, ако това е необходимо.
    Представители
    любомир ц.
    Съвет на директорите
    Капитал
    10638940
  4. 29.05.2013 г.

    Съвет на директорите
    румен с.
    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Младост, бул. Цариградско шосе, №117
  5. 30.06.2017 г.

    Изписване на чужд език
    BORICA AD
    Внесен капитал
    15958410
    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Красно село, бул. Цар Борис III, №41
    Капитал
    15958410
    Име на фирма
    БОРИКА
  6. 21.11.2017 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Красно село, бул. Цар Борис III, №41
    Съвет на директорите
  7. 22.06.2018 г.

    Предмет на дейност
    1.Проектиране, стандартизиране, изграждане и опериране на платежни системи за обслужване на платежни операции в лева, евро и платежни операции, инициирани с платежни инструменти, свързани с карти; 2.Проектиране, стандартизиране изграждане и опериране на авторизационни системи за картови разплащания; 3.Обслужване на издаването и приемането на платежни инструменти, свързани с карта и авторизация на платежни операции; 4.Осигуряване на достижимост между доставчици на платежни услуги със собствени авторизационни центрове и свързаните с това услуги, както и осигуряване на авторизация от издателя; 5.Изграждане, обслужване и предоставяне на технологична инфраструктура за извършване на платежни операции, ИТ и инженерингови услуги; 6.Извършване на платежни услуги по приемане на плащания с платежни инструменти; 7.Развитие и опериране на Национална платежна картова схема; 8.Проектиране, стандартизация, изграждане и опериране на оперативна свързаност с местни и международни авторизационни центрове, картови оператори и оператори на платежни системи; 9.Предоставяне на допълнителни услуги, свързани с платежни инструменти, свързани с карти като персонализиране, активиране, печат и промени на ПИН и др.; 10.Поддържане на система за следене и управление на риска при изпълнение на платежни операции с платежни инструменти, свързани с карта, и предоставяне на информация за злоупотреби; 11.Следене и информиране на доставчиците на платежни услуги за състоянието на техните терминални устройства и паричната наличност в тях и предоставяне на информация за извършваните операции с техни карти и на техни устройства; 12.Изпитване и одобряване на технически и програмни средства за осигуряване на оперативна съвместимост на оборудването и необходимото ниво на защита срещу неоторизиран достъп; 13.Изграждане и опериране на техническа и технологична инфраструктура за обслужване на плащания с платежни инструменти, свързани с карти; 14.Разработване, поддържане и опериране на информационни системи и услуги; 15.Разработване и поддръжка на софтуерни продукти и услуги; 16.Изграждане и доставка на удостоверителни услуги; 17.Сертифициране и инженерингови услуги, свързани с монтаж, поддръжка и сервиз на АТМ и ПОС устройства и друга ИТ инфраструктура; 18.Обучение на потребители за обслужване и авторизация, и плащания чрез платежни инструменти, свързани с карти и други платежни инструменти; 19.Разработване, поддържане и опериране на „Система за електронни бюджетни разплащания“ (СЕБРА); 20.Предоставяне на услуги като SWIFT Сервизно бюро за осъществяване на връзка към мрежата на SWIFT, както и други услуги, свързани със SWIFT; 21.Търговска и консултантска дейност; 22.Други дейности, незабранени от закона, след получаване на изискуемите лицензи и разрешения, ако това е необходимо.
  8. 23.09.2020 г.

    Предмет на дейност
    1.Проектиране, стандартизиране, изграждане и опериране на платежни системи за обслужване на платежни операции в лева, евро и платежни операции, инициирани с платежни инструменти, свързани с карти; 2.Проектиране, стандартизиране изграждане и опериране на авторизационни системи за картови разплащания; 3.Обслужване на издаването и приемането на платежни инструменти, свързани с карта и авторизация на платежни операции; 4.Осигуряване на достижимост между доставчици на платежни услуги със собствени авторизационни центрове и свързаните с това услуги, както и осигуряване на авторизация от издателя; 5.Изграждане, обслужване и предоставяне на технологична инфраструктура за извършване на платежни операции, ИТ и инженерингови услуги; 6.Извършване на платежни услуги по: 6.1 приемане на плащания с платежни инструменти; 6.2 услуги по иницииране на плащане; 6.3 услуги по предоставяне на информация за сметка; 7.Развитие и опериране на Национална платежна картова схема; 8.Проектиране, стандартизация, изграждане и опериране на оперативна свързаност с местни и международни авторизационни центрове, картови оператори и оператори на платежни системи; 9.Предоставяне на допълнителни услуги, свързани с платежни инструменти, свързани с карти като персонализиране, активиране, печат и промени на ПИН и др.; 10.Поддържане на система за следене и управление на риска при изпълнение на платежни операции с платежни инструменти, свързани с карта, и предоставяне на информация за злоупотреби; 11.Следене и информиране на доставчиците на платежни услуги за състоянието на техните терминални устройства и паричната наличност в тях и предоставяне на информация за извършваните операции с техни карти и на техни устройства; 12.Изпитване и одобряване на технически и програмни средства за осигуряване на оперативна съвместимост на оборудването и необходимото ниво на защита срещу неоторизиран достъп; 13.Изграждане и опериране на техническа и технологична инфраструктура за обслужване на плащания с платежни инструменти, свързани с карти; 14.Разработване, поддържане и опериране на информационни системи и услуги; 15.Разработване и поддръжка на софтуерни продукти и услуги; 16.Изграждане и доставка на удостоверителни услуги; 17.Сертифициране и инженерингови услуги, свързани с монтаж, поддръжка и сервиз на АТМ и ПОС устройства и друга ИТ инфраструктура; 18.Обучение на потребители за обслужване и авторизация, и плащания чрез платежни инструменти, свързани с карти и други платежни инструменти; 19.Разработване, поддържане и опериране на „Система за електронни бюджетни разплащания“ (СЕБРА); 20.Предоставяне на услуги като SWIFT Сервизно бюро за осъществяване на връзка към мрежата на SWIFT, както и други услуги, свързани със SWIFT; 21.Търговска и консултантска дейност; 22.Други дейности, незабранени от закона, след получаване на изискуемите лицензи и разрешения, ако това е необходимо.

Свързани Фирми

ЕИКИмеПричина
130598160ПроКредит Банк (България) ЕАД

гр. София, Столична

петър с.

Представители

Виж още
130800278ПЕЧАТНИЦА НА БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА АД

гр. София, Столична

радослав м.

Съвет на директорите, Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
131134023НЛБ БАНКА СОФИЯ ЕАД

гр. София, Столична

николай с.

Представители, Представители, Представители

Виж още
131416318АРИСТОКРАТ А ООД

гр. София, Столична

мирослав в.

Съдружници

Виж още
175198547ПРОКРЕДИТ РАЗВИТИЕ БЪЛГАРИЯ АД

гр. София, Столична

петър с.

Съвет на директорите, Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
175327305ДРУЖЕСТВО ЗА КАСОВИ УСЛУГИ АД

гр. София, Столична

цветанка м.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
200103397ФИ ХЕЛТ ЗАСТРАХОВАНЕ АД

гр. София, Столична

никола б.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
201645640ПРОГЛЕД ООД

с. Проглед, Чепеларе

петър с.

Съдружници

Виж още
201865055БОЛКАН ФАЙНЕНШЪЛ СЪРВИСИС ЕАД

гр. София, Столична

никола б.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
206489219ТиБай ЕАД

гр. София, Столична

николай с.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
206857685ММ-6 ООД

гр. София, Столична

петър с.

Съдружници

Виж още
831094393ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД

гр. София, Столична

никола б.

Представители, Представители, Представители

Виж още
831447150ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД

гр. София, Столична

никола к.

Представители, Представители

Виж още
831919536УниКредит Булбанк АД

гр. София, Столична

цветанка м.

Представители, Представители, Представители

Виж още
000678086МЕЖДУНАРОДЕН БАНКОВ ИНСТИТУТ ЕООД

гр. София, Столична

никола б.

Управители

Виж още
Firms.bg
© 2024 Firms.BG - Данните използвани в сайта са взети от портала за отворени данни на Република България - egov.bg

Последна актуализация на данните: май 2024 г.