Firms.bg
Търси

Банка ДСК АДЕИК: 121830616, гр. София, Столична

Данни от Търговски Регистър

Статус
Активен
Последна промяна
25.03.2024 г.Виж история
Фирма/Наименование
Банка ДСК АД
Изписване на чужд език
DSK Bank
Дата на регистрация
1999
Регистрация по ЗДДС

BG121830616 ( Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС )

Седалище и адрес на управление
област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Оборище, ул. Московска, №19
Предмет на дейност
банката има право да извършва публично привличане на влогове или други възстановими средства и предоставя кредити или друго финансиране за своя сметка и на собствен риск. банката може да извършва и следните дейности, ако са включени в нейния лиценз: 1. извършване на платежни услуги по смисъла на закона за платежните услуги и платежните системи; 2. издаване и администриране на други средства за плащане (пътнически чекове и кредитни писма), доколкото тази дейност не е обхваната от т. 1; 3. приемане на ценности на депозит; 4. дейност като депозитарна или попечителска институция; 5. финансов лизинг; 6. гаранционни сделки; 7. търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти с чуждестранна валута и благородни метали с изключение на деривативни финансови инструменти върху чуждестранна валута и благородни метали; 8. предоставяне на услуги и/или извършване на дейности по чл. 6, ал. 2 и 3 от закона за пазарите на финансови инструменти; 9. парично брокерство; 10. придобиване на вземания по кредити и друга форма на финансиране (факторинг, форфетинг и други); 11. издаване на електронни пари; 12. придобиване и управление на дялови участия; 13. отдаване под наем на сейфове; 14. събиране, предоставяне на информация и референции относно кредитоспособността на клиенти; 15. други подобни дейности, определени с наредба на българската народна банка.
Представители
  • славейко с.
  • боян с.
  • доротея н.
  • тамаш х.
  • димитър д.
  • михаил к.
Едноличен собственик на капитала
отп у.
Капитал размер
1328659920 лв. (внесен капитал: 1328659920 лв.)

Резюме

Фирма Банка ДСК АД (DSK Bank) с ЕИК/ПИК 121830616 е основана на 1999 с правна форма Акционерно дружество или на кратко АД. Седалището на компанията се намира на адрес област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Оборище, ул. Московска, №19, а началният внесен капитал е в размер на 1328659920 лева. Банка ДСК АД е регистрана по ЗДДС с номер BG121830616 на основание Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС

История

  1. 29.06.1996 г. - Регистрация на фирма

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС - ДДС номер: BG121830616
  2. 30.06.1996 г.

    ДДС
    Регистрация на основание чл. 96 от ЗДДС - ДДС номер: BG121830616
  3. 4.03.2008 г.

    Име на фирма
    Банка ДСК
    Предмет на дейност
    Банката има право да извършва публично привличане на влогове или други възстановими средства и да предоставя кредити или друго финансиране за своя сметка и на собствен риск. Банката може да извършва и следните дейности, ако са включени в нейния лиценз: извършване на безналични преводи и други форми на безналични плащания като акредитив и инкасо; издаване и администриране на средства за плащане като електронни платежни инструменти, пътнически чекове; приемане на ценности на депозит; дейност като депозитарна или попечителска институция; извършване на парични преводи извън случаите по т. 1; финансов лизинг; гаранционни сделки; търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти със: а) инструменти на паричния пазар - чекове, менителници, депозитни сертификати и други; б) чуждестранна валута и благородни метали; в) финансови фючърси, опции, инструменти, свързани с валутни курсове и лихвени проценти, както и други дериватни инструменти; търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти с прехвърляеми ценни книжа, участие в емисии на ценни книжа, както и други услуги и дейности по чл. 54, ал. 2 и 3 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа; финансово брокерство; консултации относно портфейлни инвестиции; покупка на вземания, произтичащи от доставка на стоки или предоставяне на услуги, и поемане на риска от събирането на тези вземания (факторинг); придобиване и управление на дялови участия; отдаване под наем на сейфове; събиране, предоставяне на информация и референции относно кредитоспособността на клиенти; други подобни дейности, определени с наредба на Българската народна банка.
    Едноличен собственик на капитала
    отп у.
    Основана
    1999
    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, Оборище, ул. Московска, №19
    Представители
    Капитал
    153984000
    Внесен капитал
    153984000
    Изписване на чужд език
    DSK Bank
  4. 4.03.2008 г.

    Начин на представляване
    всеки двама измежду: Главния изпълнителен директор, Изпълнителните директори и Прокуристи
    Представители
    виолина с.
  5. 8.04.2008 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Оборище, ул. Московска, №19
  6. 11.07.2009 г.

    Предмет на дейност
    Банката има право да извършва публично привличане на влогове или други възстановими средства и да предоставя кредити или друго финансиране за своя сметка и на собствен риск. Банката може да извършва и следните дейности, ако са включени в нейния лиценз: 1. извършване на услуги по парични преводи, а след 1 ноември 2009 г. - извършване на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи; 2. издаване и администриране на други средства за плащане (платежни карти, пътнически чекове и кредитни писма), доколкото тази дейност не е обхваната от т. 1; 3. приемане на ценности на депозит; 4. дейност като депозитарна или попечителска институция; 5. финансов лизинг; 6. гаранционни сделки; 7. търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти със: а) инструменти на паричния пазар - чекове, менителници, депозитни сертификати и други, извън случаите по т. 8; б) чуждестранна валута и благородни метали; в) финансови фючърси, опции, инструменти, свързани с валутни курсове и лихвени проценти, както и други дериватни инструменти, извън случаите по т. 8; 8. търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти с прехвърляеми ценни книжа, участие в емисии на ценни книжа, както и други услуги и дейности по чл. 5, ал. 2 и 3 от Закона за пазарите на финансови инструменти; 9. парично брокерство; 10. консултации на дружества относно тяхната капиталова структура, отраслова стратегия и свързани с това въпроси, както и консултации и услуги относно преобразуване на дружества и сделки по придобиване на предприятия; 11. придобиване на вземания, произтичащи от доставка на стоки или предоставяне на услуги (факторинг); 12. придобиване и управление на дялови участия; 13. отдаване под наем на сейфове; 14. събиране, предоставяне на информация и референции относно кредитоспособността на клиенти; 15. други подобни дейности, определени с наредба на Българската народна банка.
  7. 7.04.2015 г.

    Седалище и адрес на управление
    област София (столица), община Столична, гр. София, р-н Оборище, ул. Московска, №19
  8. 26.07.2016 г.

    Предмет на дейност
    Банката има право да извършва публично привличане на влогове или други възстановими средства и предоставя кредити или друго финансиране за своя сметка и на собствен риск. Банката може да извършва и следните дейности, ако са включени в нейния лиценз: 1. извършване на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи; 2. издаване и администриране на други средства за плащане (пътнически чекове и кредитни писма), доколкото тази дейност не е обхваната от т. 1; 3. приемане на ценности на депозит; 4. дейност като депозитарна или попечителска институция; 5. финансов лизинг; 6. гаранционни сделки; 7. търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти с чуждестранна валута и благородни метали с изключение на деривативни финансови инструменти върху чуждестранна валута и благородни метали; 8. предоставяне на услуги и/или извършване на дейности по чл. 5, ал. 2 и 3 от Закона за пазарите на финансови инструменти; 9. парично брокерство; 10. придобиване на вземания по кредити и друга форма на финансиране (факторинг, форфетинг и други); 11. издаване на електронни пари; 12. придобиване и управление на дялови участия; 13. отдаване под наем на сейфове; 14. събиране, предоставяне на информация и референции относно кредитоспособността на клиенти; 15. други подобни дейности, определени с наредба на Българската народна банка.
  9. 4.05.2018 г.

    Предмет на дейност
    Банката има право да извършва публично привличане на влогове или други възстановими средства и предоставя кредити или друго финансиране за своя сметка и на собствен риск. Банката може да извършва и следните дейности, ако са включени в нейния лиценз: 1. извършване на платежни услуги по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи; 2. издаване и администриране на други средства за плащане (пътнически чекове и кредитни писма), доколкото тази дейност не е обхваната от т. 1; 3. приемане на ценности на депозит; 4. дейност като депозитарна или попечителска институция; 5. финансов лизинг; 6. гаранционни сделки; 7. търгуване за собствена сметка или за сметка на клиенти с чуждестранна валута и благородни метали с изключение на деривативни финансови инструменти върху чуждестранна валута и благородни метали; 8. предоставяне на услуги и/или извършване на дейности по чл. 6, ал. 2 и 3 от Закона за пазарите на финансови инструменти; 9. парично брокерство; 10. придобиване на вземания по кредити и друга форма на финансиране (факторинг, форфетинг и други); 11. издаване на електронни пари; 12. придобиване и управление на дялови участия; 13. отдаване под наем на сейфове; 14. събиране, предоставяне на информация и референции относно кредитоспособността на клиенти; 15. други подобни дейности, определени с наредба на Българската народна банка.
  10. 27.12.2018 г.

    Капитал
    1327482000
    Внесен капитал
    1327482000
  11. 30.04.2020 г.

    Внесен капитал
    1328659920
    Едноличен собственик на капитала
    Капитал
    1328659920

Свързани Фирми

ЕИКИмеПричина
121895432КОРДЕЕЛ-БЪЛГАРИЯ ЕАД

гр. София, Столична

вадим л.

Съвет на директорите

Виж още
131391369ОТП Лизинг ЕООД

гр. София, Столична

михаил д.

Управители

Виж още
131413749ДСК ЛИЗИНГ АД

гр. София, Столична

михаил д.

Представители

Виж още
131511613ДСК АУТО ЛИЗИНГ ЕООД

гр. София, Столична

михаил д.

Управители

Виж още
147036919МИЛФИЛД ЕСТЕЙТС ЕООД

гр. Бургас, Бургас

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
175074706БИ.ЕФФЕ.БИ. ООД

гр. София, Столична

вадим л.

Съдружници

Виж още
175294549ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО СОЖЕЛАЙФ БЪЛГАРИЯ ЕАД

гр. София, Столична

михаил д.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
201725217КРУСОН ТРАНС ЕООД

гр. Петрич, Петрич

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
202082037ЖАННА 70 ЕООД

с. Равда, Несебър

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
202317122ОТП ФАКТОРИНГ БЪЛГАРИЯ ЕАД

гр. София, Столична

славейко с.

Съвет на директорите, Съвет на директорите, Съвет на директорите

доротея н.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
203055107Търговско Дружество Фиеста ООД

гр. Варна, Варна

вадим л.

Съдружници

Виж още
203337633ДСК Оперативен лизинг ЕООД

гр. София, Столична

михаил д.

Управители

Виж още
204286526дск Венчърс ЕАД

гр. София, Столична

вадим л.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
204419026ДСК - ТРАНС СЕКЮРИТИ ЕАД

гр. София, Столична

славейко с.

Съвет на директорите, Съвет на директорите, Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
205208758АЯКС ХОТЕЛ ЕООД

гр. София, Столична

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
205235723ДСК Дом ЕАД

гр. София, Столична

славейко с.

Съвет на директорите, Съвет на директорите

Виж още
206129210ВЪКЕЙШЪН РИАЛ ЕСТЕЙТ ПОДДРЪЖКА ЕООД

гр. Несебър, Несебър

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
206328792СВЯТОСЛАВ ДОЗОРНИЙ ЕООД

гр. Банско, Банско

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
206574776Бляк сий ливинг ЕООД

гр. Бургас, Бургас

вадим л.

Едноличен собственик на капитала

Виж още
207045854АН ВИ ИНЖЕНЕРИНГ ООД

гр. Благоевград, Благоевград

вадим л.

Съдружници

Виж още
813071350СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК АД

гр. Варна, Варна

михаил д.

Представители, Представители

доротея н.

Представители, Представители, Представители

Виж още
Firms.bg
© 2024 Firms.BG - Данните използвани в сайта са взети от портала за отворени данни на Република България - egov.bg

Последна актуализация на данните: май 2024 г.